יפוי כח מתמשך

מה זה יפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לאדם בגיר לקבוע מראש מי יטפל בענייניו בעתיד, כאשר לא יוכל עוד לטפל בהם בעצמו. ייפוי הכוח יכול להתייחס לעניינים רפואיים, אישיים או רכושיים – או רק לחלקם. הוא יכול לכלול גם "הנחיות מקדימות", בהן יבהיר איך הוא מבקש ממיופה הכוח לפעול בעתיד.

מה קורה שאדם מאבד כשירות משפטית ואין לו יפוי כח מתמשך?

במקרה שאדם מאבד את כשירותו המשפטית, כלומר את היכולת להבין ולקבל החלטות בעצמו, בית המשפט ימנה לו אפוטרופוס. אפוטרופוס הוא אדם או גוף הממונה על ענייניו של אדם חסר כשירות משפטית.

מינוי אפוטרופוס יכול להיעשות על ידי בית המשפט לענייני משפחה, על פי בקשה של קרובי משפחה, חברים או גורמים רשמיים. בית המשפט יבחן את הבקשה וימנה אפוטרופוס בהתאם לטובת האדם חסר הכשירות המשפטית.

מינוי אפוטרופוס יכול להיות תהליך ארוך ומורכב, ויכול לגרום למתח וסכסוכים בין בני משפחה. ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם לקבוע בעצמו מי יטפל בענייניו בעתיד, ומספק לו ודאות וביטחון.

מה היתרונות של יפוי כח מתמשך על פני מינוי אפוטרופוס בבית משפט?

 

לייפוי כוח מתמשך על פני מינוי אפוטרופוס בבית המשפט מספר יתרונות, ובהם:

  • שמירת האוטונומיה של האדם: ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם לקבוע בעצמו מי יטפל בענייניו בעתיד, בהתאם לרצונותיו וערכיו וזאת בזמן שאותו אדם שממנה עדיין כשיר לקבלת החלטת . לעוממת זאת,  הבקשה למינוי אפוטרופוס לבית המשפט מוגשת לרוב שהאדם כבר לא כשיר ולכן הזהות של האפוטרופוס נתונה לחלוטין לשיקול דעתו של בית המשפט, ויכול להיות שונה מרצונותיו הטבעיים של האדם.
  • מניעת סכסוכים בין בני משפחה: ייפוי כוח מתמשך יכול למנוע סכסוכים בין בני משפחה לגבי זהות האדם שיטפל בענייניו של האדם. מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט, לעומת זאת, יכול להוביל לסכסוכים בין בני משפחה, שכן כל אחד מהם עשוי לרצות להיות האפוטרופוס שעוד שבני משפחה אחרים יתנגדו למינוי. כאשר אין הסכמה מוחלטת בין בני משפחה בדרגה ראשונה לגבי זהותו של האפוטרופוס בית משפט ממנה בדרך כלל גוף חיצוני בשכר שיטפל באדם וזו ברוב המקרים האפשרות הגרועה ביותר מאחר ואין כל הכרות אישית בין האפוטרופוס הממונה לבין אותו אדם.

בנוסף, ייפוי כוח מתמשך הוא הליך פשוט וזול יותר ממינוי אפוטרופוס בבית המשפט. ייפוי כוח מתמשך ניתן לערוך רק  אצל עורך דין שעבר הסמכה מיוחדת מטעם האפוטרופוס הכללי אשר מגיש את הבקשה להפקדה באמצעות טופס מקוון מבלי שיש צורך לשלם אגרה  . מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט, לעומת זאת, דורש הגשת בקשה לבית המשפט, ויכול להיות הליך ארוך ומורכב ויקר יחסית ויש צורך לשלם אגרה כאשר מבקשים מינוי אפוטרופוס לרכוש.

כמה עולה לערוך יפוי כח מתמשך?

עלות עריכת ייפוי כוח מתמשך משתנה בהתאם לעורך הדין המעורב בהליך בהתאם למידת נסיוני ויוקרתו המקצועית ולמידת המורכבות במקרה הספציפי. באופן כללי, העלות נעה בין 2,000 ש"ח ל 5,000 ש"ח  ליפוי כח יחיד ו3,500 ש"ח- 6,500 ש"ח כאשר מדובר ביפוי כח מתמשך לשני בני זוג.

סיכום

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך חשוב המאפשר לאדם בגיר לקבוע בעצמו מי יטפל בענייניו בעתיד, כאשר לא יוכל עוד לטפל בהם בעצמו. ייפוי כוח מתמשך יכול למנוע סכסוכים בין בני משפחה, לשמור על האוטונומיה.

שרותי משרדו של עורך דין ונוטריון בפתח תקווה ניר טולדנו בקשר לעריכת יפוי כח מתמשך

משרדו של עורך דין ונוטריון בפתח תקווה ניר טולדנו מספק מגוון שירותים משפטיים, ובהם עריכת ייפוי כוח מתמשך. עורך הדין טולדנו בעל ניסיון רב בעריכת ייפויי כוח מתמשכים, והוא ילווה אתכם בתהליך עריכת יפוי כח מתמשך באופן מקצועי ויסודי. משרדו ממוקם ברחוב תוצרת הארץ 3 פתח תקווה בסר סיטי בניין T קומה 18.

לפרטים נוספים או לקביעת פגישה, ניתן ליצור קשר עם משרד עורכי הדין טולדנו בטלפון 03-9309677 או באתר האינטרנט של המשרד.