מה זה הסכם חיים משותפים?
הסכם חיים משותפים הוא מסמך משפטי שנועד להסדיר את היחסים בין בני זוג שאינם נשואים. ההסכם יכול לכלול מגוון סוגיות, כגון:
- חלוקת רכוש במקרה של פרידה
- תשלום מזונות
- משמורת על ילדים
- חלוקת חובות
- זכויות סוציאליות
מתי מתעורר הצורך לערוך הסכם חיים משותפים?
הסכם חיים משותפים יכול להיות מועיל בכל שלב של הקשר, אך הוא במיוחד חשוב במקרים הבאים:
- בני זוג שיש להם רכוש או חובות משמעותיים
- בני זוג שיש להם ילדים משותפים
- בני זוג שלא נושאים שחיים יחד
- בני זוג שרוצים להגן על עצמם במקרה של פרידה באמצעות עריכת הסכם שיגדר מראש את כל שאלת חלוקת הרכוש במקרה של פרידה.
מה הדין אם בני זוג לא נשואים שחיים ביחד ולא עורכים הסכם חיים משותפים?
אם בני זוג לא נשואים חיים ביחד ולא עורכים הסכם חיים משותפים ונפרדים, הדין הישראלי יחיל עליהם את חזקת השיתוף. חזקת השיתוף קובעת כי כל הנכסים שנצברו במשותף על ידי בני הזוג במהלך חייהם המשותפים, יהיו רכוש משותף, גם אם הם רשומים על שם אחד מבני הזוג בלבד.
לפיכך, במקרה של פרידה, כל אחד מבני הזוג יהיה זכאי למחצית מהרכוש המשותף, לרבות נכסים כגון דירה, רכב, חשבונות בנק, חסכונות וזכויות סוציאליות.
ישנם מספר מקרים שבהם חזקת השיתוף לא תחול, כגון:
- אם אחד מבני הזוג יוכיח שלא הייתה כוונת שיתוף בנכס מסוים.
- אם הנכס נרכש על ידי אחד מבני הזוג לפני שהם החלו לחיות יחד.
- אם הנכס נרכש על ידי אחד מבני הזוג במתנה או בירושה.
בנוסף לחזקת השיתוף, בית המשפט עשוי להורות על חלוקת הרכוש באופן לא שוויוני, במקרים מסוימים, כגון:
- אם אחד מבני הזוג תרם יותר מהשני לחיי המשפחה.
- אם אחד מבני הזוג נתן את כל כולו לחיי המשפחה והתקשה לפתח קריירה עצמאית.
- אם אחד מבני הזוג הוא הורה במשרה מלאה ומטפל בילדים.
לסיכום, אם בני זוג לא נשואים חיים ביחד ולא עורכים הסכם , הם עלולים להסתכן בחלוקת רכוש לא שוויונית במקרה של פרידה. לכן, מומלץ לערוך הסכם שיגן על האינטרסים של שני בני הזוג במקרה של פרידה.
מה ההבדל בין הסכם חיים משותפים להסכם ממון?
הסכם ממון הוא מסמך משפטי שנועד להסדיר את היחסים הכלכליים בין בני זוג נשואים. ההסכם יכול לכלול את אותן סוגיות כמו הסכם חיים משותפים, אך הוא מחייב אישור של בית המשפט לענייני משפחה במקרה שמדובר כבר בבני זוג נשואים או של נוטריון אם הוא נערך נפני נישואין ובסמוך אליהם.
מה זה הסכם חיים משותפים און ליין?
הסכם חיים משותפים און ליין הוא מסמך שניתן למצוא באינטרנט ולהוריד בחינם או בתשלום. ההסכם עלול לא להיות מותאם לצרכים הספציפיים של כל זוג ויש סיכון לא מבוטל להשתמש בו.
האם כדאי לערוך הסכם חיים משותפים און ליין או בפני עורך דין?
הסכם חיים משותפים הוא מסמך משפטי חשוב שיכול להשפיע על חיי בני הזוג במקרה של פרידה. לכן, מומלץ לערוך את ההסכם בפני עורך דין מומחה בתחום. עורך דין יוכל לוודא שההסכם מותאם לצרכים הקונקרטיים של בני הזוג ושהוא תקף מבחינה משפטית.
הסכם חיים משותפים מחיר כמה זה עולה ?
עלות עריכת הסכם חיים משותפים משתנה בהתאם למורכבותו של ההסכם ולעלות שכר הטרחה של עורך הדין. בדרך כלל, העלות נעה בין 2,500 ש"ח ל 8,000 ש"ח . סכום זה לא כולל אגרה בעד אישור ההסכם בבית משפט לבני זוג שבוחרים בדרך זו של אישור. למותר לציין שהעלות עצמה היא זניחה ביחס לעלות שצפויה להיות לבני זוג שנפרדים ויש בניהם מחלוקות שקשורות לעניני רכוש . במקרה זה כל אחד מהם צפוי לשכור את שרותיו של עורך דין משפחה בעלות שמתחילה בכמה עשרות אלפי שקלים אותם ניתן כעת לחסוך בעריכת ההסכם חיים משותפים.
סיכום
חיים משותפים הוא מסמך חשוב שיכול להגן על בני זוג במקרה של פרידה. עריכת הסכם בפני עורך דין מומחה בתחום היא הדרך הטובה ביותר לוודא שההסכם הוא תקף מבחינה משפטית ומותאם לצרכים של בני הזוג.
שירותי משרדו של עורך דין ונוטריון ניר טוולדנו בקשר לעריכת הסכם חיים משותפים
משרדו של עורך דין ונוטריון ניר טולדנו מספק שירותי עריכת הסכמי חיים משותפים. עורך הדין טולדנו הוא מומחה בתחום דיני המשפחה והוא בעל ניסיון רב בעריכת הסכמים אלו כאשר במהלך העשרים שנה האחרונות ערך מאות הסכמים.
השירותים המוצעים על ידי משרד עורכי הדין כוללים: ייעוץ משפטי בנושא , עריכת הסכם בהתאמה אישית לצרכים של בני הזוג ובדיקה משפטית של ההסכם על מנת לוודא שהוא תקף מבחינה משפטית. ליעוץ ראשוני או הצעת מחיר צרו קשר חייגו 03-9309677 כתובת משרדנו רחוב תוצרת הארץ 3 בנין T בסר סיטי קומה 18 פתח תקווה.